Deze week liep een Volkswagen Golf GTI van de lopende band in de Duitse fabriek in Wolfsburg waar al het personeel even bij stilstond. Het was namelijk het 15 miljoenste exemplaar dat in de fabriek van Volkswagens thuisbasis is geproduceerd.

Al sinds de presentatie van de Volkswagen Golf in 1974 wordt dit model gebouwd in Wolfsburg, de thuisbasis van het Duitse Volkswagen-concern. Deze week werd de mijlpaal bereikt van 15 miljoen in Wolfsburg gebouwde exemplaren. Het feestnummer was een Tornado-rode Golf GTI.

Wereldwijd zijn er al meer dan 27 miljoen Golfjes gebouwd. De middenklasser rolt namelijk ook van de band in Zwickau (ook in Duitsland), Changchun (China), Curitiba (Brazilië) en Puebla (Mexico). In de Verenigde Staten en Canada wordt het model ‘Rabbit’ genoemd, in Mexico de Volkswagen ‘Caribe’.

Sinds zijn introductie is de Golf een populaire auto. In 1992 werd de derde generatie verkozen tot European Car of the Year en vorig jaar was de huidige, zesde generatie zelfs World Car of the Year. De Volkswagen Golf is de meestverkochte auto in Duitsland. De afgelopen 2 jaar was dat ook het geval in Nederland en in sommige andere Europese landen. Daarnaast is het model ook in Brazilië en China geliefd.