Chevrolet stelt de gefacelifte Captiva voor. Niet alleen het uiterlijk en innerlijk zijn onder handen genomen, er zijn vier nieuwe motoren die de SUV kracht en efficiëntie moeten geven.

De Chevrolet Captiva, gelanceerd in 2006, krijgt een flinke make-over. Op een spionage-foto zagen we al eerder de opnieuw vormgegeven motorkap, koplampen en de grotere, gedeelde grille. Ook de luchtinlaten op de voorspatborden zijn voortaan hoekig. De richtingaanwijzers zijn geïntegreerd in de buitenspiegels.

De fabrikant meldt dat er voor het interieur meer keuze is uit bekleding en afwerking. Sommige interieurdetails zagen we al in recente Chevrolet-modellen, zoals de blauwe achtergrondverlichting en de ‘dual-cockpit’ vorm van het dashboard. De herziene Captiva is voortaan voorzien van Hill Start Assist, een elektrische parkeerrem, een audiosysteem met AUX-ingang, USB-poort en Bluetooth-connectiviteit. Verder heeft de wagen standaard traction control, Electronic Stability Control, Braking Assist plus voor-, zij- en gordijn-airbags. Er is keuze uit vijf of zeven flexibel in te delen zitplaatsen.

Chevrolet introduceert vier nieuwe motoren, die alle verkrijgbaar zullen zijn met een eveneens nieuwe, handgeschakelede of automatische zestraps versnellingsbak. De 3,0 liter V6-benzinemotor (258 pk) met directe injectie en variabele kleptiming maken auto ‘de op één na krachtigste SUV in zijn klasse’. Daarnaast is er een 2,4 liter benzinemotor (171 pk) met twee bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. Tot slot biedt het Amerikaanse merk twee 2,2 liter turbodiesels, van 163 of 184 pk. Beide dieselmotoren zijn leverbaar met zowel voor- als vierwielaandrijving.

De gefacelifte Chevrolet Captiva debuteert op de Autosalon van Parijs, begin volgende maand. De marktlancering in Europa is gepland in de lente van 2011. Tegen die tijd kunnen we melden wat de prijzen zullen zijn.