Mitsubishi brengt haar elektrische auto i-MiEV goedkoper op de markt dan de drielingbroertjes Peugeot iOn en Citroën C-Zero. Met 32.830 euro inclusief btw wordt de Mitsubishi i-MiEV het goedkoopste EV dat straks verkrijgbaar is.

Mitsubishi heeft de verkoopprijs van de elektrische i-MiEV bekendgemaakt. Exclusief btw kost de stadsauto 27.588 euro, inclusief 32.830 euro. Dat is net iets goedkoper dan vergelijkbare Elektrische Voertuigen (EV’s) die op de markt komen of zijn. Citroën gaat haar C-Zero verkopen voor 35.164 euro inclusief btw, Peugeot hanteert dezelfde prijs voor de iOn.

Hoewel het min of meer om dezelfde auto gaat zet Mitsubishi de i-MiEV dus goedkoper in de markt. De aanschafprijs is bovendien concurrerend ten opzichte van de Think City, waarvan de prijs onlangs zakte naar 33.950 euro inclusief btw. Voor geen van de elektrische auto’s hoeft motorrijtuigenbelasting of BPM te worden betaald. Ook is er vrijstelling van fiscale bijtelling.

Mitsubishi verleent standaard 3 jaar – of 100.000 km – garantie op de auto zelf. Op de elektrische componenten, waaronder de lithium-ion batterijen, zit 5 jaar of 100.000 km garantie. Tegelijk met de presentatie van de Europese i-MiEV op de Autosalon van Parijs, in oktober, start de productie. De uitlevering in Nederland begint in december. De Mitsubishi i-MiEV is reeds te bestellen.