Het herboren merk Chrysler start met de introductie van nieuwe en sterk vernieuwde modellen. Als eerste is de Chrysler 200 aan de beurt, de vervanger van de Chrysler Sebring. Deze middenklasse sedan komt mogelijk later naar ons land als Lancia-model.

De Chrysler Sebring is dood en begraven. Lang leve de Chrysler 200! De nieuwe modelnaam geeft duidelijk aan dat er heel wat is veranderd. ‘Nagenoeg ieder systeem in de sedan is nieuw of heeft voor het 2011-model een upgrade gekregen’, zo meldt het persbericht van de fabrikant. Helaas zijn er nog geen foto’s van de gehele auto. Maar de vermelding dat veel style-kenmerken gebruikt zijn van de Chrysler 200C EV Concept Car is bemoedigend.

In de Verenigde Staten komt de D-segment sedan nog dit jaar op de markt. Hij wordt daar aangeboden met twee verschillende motoren. De eerste is een 2,4 liter ‘wereld-benzinemotor’, die naar keuze gecombineerd kan worden met een vier- of zestraps automaat. De tweede motor is de nieuwe 3,6 liter Pentastar V6, die gebruik maakt van de automaat met zes verzetten. Beide versnellingsbakken worden in transaxle-layout geleverd. Dat wil zeggen dat de transmissie geplaatst wordt bij de achteras, die door de motor wordt aangedreven.

In eerste instantie komt de Chrysler 200 niet officieel op de Europese markt, nu het merk hier verdwijnt. Op een later tijdstip zou de sedan mogelijk wel uitgebracht kunnen worden onder Lancia-badge. Hetzelfde geldt voor de andere modellen die door het Chrysler-concern worden uitgerold, te weten de nieuwe generatie Chrysler 300 en de MPV Town & Country, hier beter bekend als de Grand Voyager.