Lotus heeft de verlate opvolger van de Esprit bijna klaar. Op de autosalon van Parijs in oktober presenteert het merk de Elite Conceptcar. Die auto is bijna gelijk aan het uiteindelijke productiemodel.

Het nieuwe topmodel van Lotus heet Elite. Op de autosalon van Parijs onthult het merk een ‛production intent prototype’. Het Britse sportautomerk zet meer dan ooit in op design, luxe en moderne techniek. Zo verschijnt er een hybride-uitvoering en komt het uit de Formule 1 bekende KERS – systeem voor rem-energie regeneratie – beschikbaar op de Elite.

Achter de vooras ligt een atmosferische 5.0 V8-motor met 620 pk vermogen en 740 Nm koppel. Het blok stelt de Elite in staat om in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. De topsnelheid bedraagt 315 km/u. De hybride-versie stoot slechts 215 g/km CO2 uit.

De 2+2-zitter is dus nog een conceptcar waarvan de uiteindelijke productieversie in het voorjaar van 2014 op de markt verschijnt. Even geduld dus nog. De beoogde vanafprijs inclusief BTW maar exclusief BPM komt rond de 140.000 euro te liggen.