Is er plaats voor nóg een variant van de 911? Ja, want Porsche presenteert nu de 911 Speedster. Dat is een super exclusieve uitvoering met een oplage van slechts 356 exemplaren.

Porsche brengt volgende week naar de autosalon van Parijs de 911 Speedster mee. Als hommage aan de eerste Speedster, de 356, beperkt Porsche het productieaantal tot datzelfde aantal. Het meest opvallende uiterlijke kenmerk van de 911 Speedster is de dubbele bobbel op de kapafdekking achter de voorstoelen.

De uiterlijke aanpassingen hebben ertoe geleid dat de Speedster aan de achterkant 44 mm breder is dan de reguliere 911. De 3.8 zes-in-lijn produceert in de Speedster 408 pk, dat is 23 pk meer dan in de Carrera S. De bekende zevenstraps automaat met dubbele koppeling, PDK genaamd, zorgt voor de overbrenging.

De Speedster is volgehangen met zo’n beetje alle opties die op de prijslijst van de 911 staan. Uiteraard kan de gelukkige koper naar hartenlust zijn Speedster verder individualiseren via het Porsche Exclusive-programma. Het interieur is met de hand afgewerkt en voorzien van blauwe en zwarte accenten. De kleur Pure Blue op de koets is exclusief voor de Speedster. In december wordt de 911 Speedster leverbaar. Zoals gezegd is de oplage beperkt dus je moet snel zijn. En een flinke zak geld meebrengen, de verwachte Nederlandse prijs zal rond de drie ton liggen.