De nieuwe hybride Infiniti M35h is het snelste model dat Infiniti in Europa kan leveren vanaf begin volgend jaar. Het merk geeft vooruitlopend op de marktintroductie meer specificaties vrij van de hybride sedan.

De komst van de hybride M sedan was al aangekondigd bij de introductie van het model. In het voorjaar van 2011 is het zover, dan komt de eerste hybride Infiniti naar ons land. De M35h is zelfs het snelste model dat Infiniti hier kan leveren.

In de hybride werken een 306 pk sterke V6 benzinemotor en een 68 pk sterke elektromotor samen. Deze zijn gekoppeld aan een zeventraps automaat. De M35h sprint in slechts 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Infiniti geeft voor de hybride een brandstofverbruik op van 7,3 l/100 km (1 op 13,6), de CO2-uitstoot bedraagt 170 g/km. Het Japanse merk zegt dat de hybride in de praktijk vijftig procent van de tijd op elektrokracht rijdt. Bij een constante snelheid van 80 km/u kan de Infiniti elektrisch rijden maar ook in ‘langzaam voortbewegend stadsverkeer’ over een afstand van 2 kilometer. Deze cijfers zijn overigens nog niet officieel gehomologeerd. Prijzen zijn nog niet bekend en volgen in de loop van dit jaar.