18 tot en met 24 september 2010.
Het autonieuws staat grotendeels in het teken van de Autosalon van Parijs, die volgende week van start gaat. Hieronder presenteren we enkele sportauto’s en conceptcars die in de Franse hoofdstad worden geshowd. Verder kort nieuws over merken die terugkeren op de Nederlandse markt.

Terug in Nederland

Het Koreaanse merk SsangYong keert eind dit jaar terug op de Europese markt, met de gloednieuwe Korando in de showroom. Het merk Cadillac vestigt voorlopig dealers in Amersfoort, Echt en Rotterdam.

Parijs: sportauto’s

Maserati presenteert de GranTurismo MC Stradale, het snelste, lichtste en krachtigste model in de huidige line-up. Met het nieuwe topmodel Lotus Elite zet het Britse merk in op design, luxe en moderne techniek. De langverwachte cabrio-uitvoering van de 599 GTB, de Ferrari SA Aperta is helaas al uitverkocht bij de presentatie. Ook voor de Porsche 911 Speedster, met een oplage van slechts 356 exemplaren, moet je er snel bij zijn.

Parijs: conceptcars

De Saab 9-3 ePower is de eerste stationwagon die volledig elektrisch wordt aangedreven. Het prototype wordt in de praktijk verder getest. De Opel GTC Paris, voor 99 procent de nieuwe Astra GTC, laat meer van zich zien in een fotoreportage.

De Citro√´n Lacoste moet het beste van auto’s, mode en sport samenbrengen in een concept. BMW ‘definieert het segment van luxe sportcoup√©‚Äòs opnieuw’ met de Concept 6-serie Coup√©. Spectaculairder oogt de Peugeot EX1, een tweezits roadster met een elektrische aandrijflijn. De EX1 staat niet op de show maar is deze week wel in Parijs te zien.

Vind het laatste nieuws, de foto’s en video’s op de Autokopen.nl Parijs-special!

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?

Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.