Komt de Infiniti Performance Line nu wel of niet naar Europa? Het merk heeft nog geen beslissing genomen. Om de reacties van het Europese publiek te testen wordt een conceptcar op de Parijse autoshow getoond: de IPL G Convertible Concept.

De primeur voor de IPL-lijn was aan Pebble Beach. Daar werd onlangs de IPL G Coupé onthuld. Op de aanstaande Autosalon van Parijs onthult Infiniti de IPL G Cabrio Concept. Het merk past ongeveer hetzelfde recept toe als bij de Coupé: het opvoeren van de motor en andere onderdelen, plus het aanpassen van het uiterlijk en innerlijk. Het grootste verschil is natuurlijk het cabriodak. De hardtop in drie delen heeft 25 seconden nodig om uit- of opgevouwen te worden.

De V6-motor heeft iets meer vermogen, namelijk 353 pk (dat zijn er 33 meer dan bij de reguliere G Cabrio) en 374 Nm koppel (14 Nm extra). Daarnaast zijn de uitlaat en ophanging aangepast aan de eisen van een performance car. Aan de buitenzijde zijn 19 inch ‘IPL’ lichtmetalen wielen aangebracht plus een spoiler op de achterklep. Een gewijzigde bumper, grille en lichtunits maken de IPL G Cabrio af.

Het eerste wat opvalt aan het binnenzijde is het rode leder. Maar Infiniti heeft meer interieurfeatures aangepast, de center console bijvoorbeeld is in zwarte lak uitgevoerd. Verder is de IPL G Cabrio Concept uitgerust met onder meer speakers in de hoofdsteunen, stoelen die te verwarmen óf te koelen zijn, adaptieve climate control, een Bose-audiosysteem met dertien speakers en een 30 Gb-harddisk navigatiesysteem. Infiniti: van ons mag de IPL-lijn hierheen komen.