Compacte SUV Porsche gaat Cajun heten

De nieuwe compacte SUV van Porsche krijgt de naam Cajun. Dat heeft Volkswagen-baas Martin Winterkorn gezegd tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Porsche komt in 2014 met een compacte SUV op de markt. Dat model – onder de Cayenne – krijgt net als zijn grote broer een “gepeperde naam”: Cajun. Dat heeft Volkswagen CEO Martin Winterkorn gezegd in een interview met een Duits tijdschrift. Volkswagen is sinds eind vorig jaar eigenaar van het sportautomerk.

Het nieuwe moederbedrijf heeft als doel gesteld dat Porsche de verkopen moet verdubbelen tot 150.000 auto’s per jaar. Daarvoor zijn nieuwe, meer betaalbare modellen nodig. Naast een compacte SUV brengt Porsche ook een nieuw instapmodel sportauto op de markt in de toekomst.

De SUV zal zijn technische basis delen met de Audi Q5, net zoals de Cayenne sterke verwantschap vertoont met de Volkswagen Touareg. Volkswagen wil de schaalvoordelen die Porsche nu kan behalen maximaal benutten. Het duurt nog even voordat de eerste compacte SUV van Porsche verschijnt, de kalender wijst dan alweer 2014 aan.