Een dag voordat de nieuwe Bentley Continental zijn debuut maakt geeft het merk de richtprijs vrij. Inclusief belastingen komt de Grand Tourer voor circa twee ton op de markt.

Acht jaar nadat de Bentley Continental GT Concept debuteerde op de autoshow van Parijs gebruikt het Britse luxemerk wederom deze autoshow om de nieuwe Continental GT te lanceren. Foto’s en specificaties van de nieuwe Continental presenteerden we al eerder, nu is er nieuws te melden over de verkoop.

In Europa krijgt de nieuwe generatie van de Continental een prijskaartje van 154.600 euro exclusief belastingen. Inclusief btw en BPM komt de prijs voor Nederland uit op circa 200.000 euro. De exacte prijs wordt volgende maand bekendgemaakt. Dan openen ook de orderboeken. De levering begint in het eerste kwartaal van 2011.

Net als de vorige generatie is de Continental GT een vierzits-GT waarmee probleemloos lange afstanden afgelegd kunnen worden zonder compromissen te hoeven sluiten op het gebied van comfort. Het luxe en op maat gemaakte interieur herbergt nu een modern 30 Gb infotainment-systeem met touch screen. De beenruimte achterin is met 46 mm toegenomen. De bekende W12-motor heeft in de nieuwe Bentley een vermogen van 567 pk en 700 Nm koppel.