Toyota Verso-S

Toyota laat op de autosalon van Parijs voor het eerst de Verso-S zien. De verwachtingen voor de compacte MPV zijn echter bescheiden.

De Verso-S staat niet op een groot podium of op een andere manier in de spotlights op de stand van Toyota in Parijs. Toch is de compacte MPV een heuse wereldprimeur en bovendien een terugkeer van Toyota in dit segment. Na het verdwijnen van de Yaris Verso in 2005 bleef het namelijk stil.

Nu is er dus de Verso-S. Het ontwerp van de auto heeft – vooral en profil en schuin van achteren gezien – veel trekjes van de Honda Jazz. We leggen het voor aan Rutger Kerstiens van Toyota Nederland: “Dat mag je vinden. Bepaalde lijnen zijn in dit segment gemeengoed en de Verso-S heeft genoeg eigen gezicht.” Hij wijst ons op de C-stijl, die net als bij de ‘grote’ Verso naadloos overloopt in de achterspoiler.

Wat de Verso-S qua verkopen gaat doen, daar kan en wil Kerstiens nog niets over zeggen. De verwachtingen zijn vooralsnog bescheiden maar hij beaamt de groei die er zit in dit segment. De Verso-S moet zich onderscheiden met een ‘hoogwaardig dashboard’ met uitgebreide, optionele audio- en navigatiesystemen. Een eerste blik leert dat de MPV inderdaad een keurig dashboard heeft maar Toyota zet geen nieuwe maatstaven neer in deze klasse. De echte verrassing vinden we op de achterbank, waar de ruimte enorm is. Vooral de hoofdruimte is indrukwekkend.