Citroën DS4

De Citroën C4 mag dan niet meer zo spannend zijn vormgegeven als zijn voorganger, in kwaliteitsbeleving is de nieuwe C4 een reuzensprong vooruit. Dat is onze eerste conclusie na het zien van het nieuwe model op de autosalon van Parijs.

De nieuwe Citroën C4 maakt, net als z’n luxebroertje DS4, zijn werelddebuut op de autosalon van Parijs. De eerste indruk is positief: het interieur is er in kwaliteitsbeleving met sprongen op vooruit gegaan ten opzichte van de huidige C4. Alle materialen zien er fraai uit en voelen degelijk aan.

Anne Lobbes, PR-dame van Citroën Nederland, is het daar uiteraard mee eens: “We hebben hard aan de kwaliteit van de C4 gewerkt. Niet alleen aan de materialen maar ook aan de isolatie van het interieur.” Dat laatste kunnen we nu uiteraard nog niet testen dus dat nemen we dan maar aan.

Van de C4 komt geen driedeurs. Een trend die stevig doorzet in het C-segment. Onder andere Ford, Fiat, Seat en Alfa Romeo schrapten de driedeurs uit het gamma. Citroën heeft wel de DS4 als sportief en luxe alternatief voor de toch wat ingetogen C4. “De DS4 is eigenzinniger, de C4 is het massamodel”, aldus Lobbes. Op de DS4 moeten we nog tot het voorjaar van 2011 wachten, de C4 staat in november bij de dealers.

Het derde nieuwtje bij Citroën is de Lacoste Conceptcar. Aan die auto moeten we volgens Lobbes niet al te serieuze conclusies verbinden. Het is een conceptcar die het imago van Citroën moet oppoetsen. De samenwerking met kledingmerk Lacoste helpt daar natuurlijk aan mee.