Opel introduceert op de AutoRai een aantal nieuwe en verbeterde motorversies. Onder andere de Meriva, Corsa en Insignia krijgen nieuwe, bijtellingsvriendelijke uitvoeringen.

Opel grijpt de AutoRai 2011 aan om een aantal voor Nederland gunstige nieuwe uitvoeringen te presenteren. Door de huidige belastingregels kan bijvoorbeeld de vernieuwde Corsa op LPG profiteren van 14 procent bijtelling. De Corsa op LPG is er alleen als driedeurs en is volgens Opel vooral interessant voor particuliere rijders, die een lage prijs aan de pomp betalen en worden vrijgesteld van wegenbelasting dankzij de CO2-uitstoot van 110 g/km.

Ook de Meriva is er voortaan met LPG. Die stoot 13 procent minder CO2 uit dan de benzinevariant en komt daardoor in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Datzelfde geldt ook voor de Meriva 1.3 CTDI Ecoflex, die nu een start/stop-systeem krijgt waardoor de CO2-uitstoot zakt tot onder de grens van 116 g/km.

Voor de Insignia heeft Opel ook goed nieuws. Zonder in detail te treden meldt het merk dat er ‘later dit jaar’ nieuwe, zuinige benzine- en dieselvarianten verschijnen waarmee de Insignia toetreedt tot het selecte clubje auto’s dat in z’n segment van 20 procent bijtelling mag profiteren. Alle nieuwe uitvoeringen zijn vanaf de AutoRai – die op 13 april van start gaat – te bestellen. Uiteraard is hier ook de verbeterde Agila te vinden, die dankzij aanpassingen aan de motor vrijgesteld wordt van wegenbelasting en BPM.