Infiniti FX Concept by Sebastian Vettel

Hiernaast vind je de eerste officiële foto van de Infiniti FX conceptcar, mede ontworpen door Formule 1-kampioen Sebastian Vettel. De coureur zal de auto over 2 weken zelf onthullen op de IAA in Frankfurt.

De geruchtenstroom kwam dit weekend al op gang naar aanleiding van een video. Nu bevestigt Infiniti de komst van een conceptcar die mede is ontworpen door Sebastian Vettel. Het merk houdt de specificaties nog even geheim maar presenteert alvast de eerste officiële foto van de FX, die je hiernaast vindt.

De ‘FX by Sebastian Vettel’ ziet er zeker sportiever uit dan de standaard FX, maar is beslist niet schreeuwerig. De dakrails zijn van de SUV verdwenen, erbij gekomen zijn diverse sportieve elementen. Zo zou de splitter aan de voorzijde gemodelleerd zijn naar de voorvleugel van de Red Bull Racing-auto waarin Vettel gisteren nog een Grand Prix overwinning boekte.

Ook zien we een aangepaste voorbumper, side skirts en een kleine spoiler op de achterklep. Deze features in zwart, waarschijnlijk uitgevoerd in carbon, steken mooi af bij de witte lak – naar verluidt Moonlight White Pearl. De Sebastian Vettel Concept heeft natuurlijk brede banden, aan zwartgekleurde, lichtmetalen velgen.

Helaas kunnen we nog niets vertellen over de motorisering, maar we verwachten een getunede versie van de 5.0 V8-krachtbron, het topmodel benzinemotor van het merk. Het is nog altijd onbekend of de conceptcar in productie komt en zo ja, of hij komt als speciaal model, body kit of anders. We krijgen het vast te horen bij de opening van de IAA, waar niemand minder dan de regerend wereldkampioen ‘zijn’ conceptcar zelf zal onthullen.