Ferrari 599 GTB Fiorano

Ferrari viert 60 jaar overwinningen in de Formule 1 met een speciaal pakket voor de 599 GTB. Er is keuze uit drie versies die alle geïnspireerd zijn door winnende auto’s.

Totdat de Ferrari 599 (hiernaast afgebeeld als GTB Fiorano) volgend jaar wordt vervangen is op ieder exemplaar voortaan het GTB 60F1-pakket te koop. Dat bestaat allereerst uit het bekende GHTE-pakket waarbij de wielophanging, veren en dempers de afstelling krijgen die bij een echte sportauto horen. Daarbovenop komen visuele aanpassingen onder de naam ‘60F1’.

Deze afkorting staat voor ’60 years of victories in Formula 1’ en verwijzen naar de overwinningen die het Ferrari Formula 1-team in 60 jaar heeft binnengesleept. De eerste dateert van 1951 toen coureur Froilan Gonzalez de Grand Prix van Silverstone won, de meest recente nummer 1-positie behaalde Fernando Alonso dit seizoen op hetzelfde circuit. De F1-auto’s van deze twee coureurs dienden als inspiratie voor het 60F1-pakket, dat in drie versies verkrijgbaar is.

Versie 1 biedt het scharlakenrode ’375 F1’-kleurenschema dat de auto van Gonzalez sierde in 1951. De andere twee kenmerken zich juist door de meest recente Ferrari-rode kleur van de F1-bolides van Massa en Alonso. De ’150 Italia’ combineert deze kleur met witte onderbumper, spatborden en dakbogen. Op de achterzijde wordt de Italiaanse vlag gespoten. De laatste versie is een variant hierop zonder de witte stijlen en de afgebeelde vlag.

Verder zitten in het 60F1-pakket een aluminium tankdop, 20 inch lichtmetalen wielen in ‘diamant’-afwerking en Scuderia-logo’s. Het interieur wordt afgeleverd met Sabelt-zittingen die bekleed zijn met ‘superfabric’, alcantara bekleding die de bestuurder extra grip levert bij het rijden. Vierpuntsgordels ontbreken niet. Donkere elementen met aluminium afwerking sieren het dashboard. Prijzen zijn niet bekendgemaakt.