Toyota heeft weer een prijs mogen toevoegen aan haar uitpuilende prijzenkast. De Tevredenheids Trofee 2011 gaat naar de Urban Cruiser.

Decembermaand lijstjesmaand. Zo ook de lijstjes die horen bij de Tevredenheids Trofee. De winnaar is wederom afkomstig uit Japan maar heet dit jaar Toyota Urban Cruiser. Een enigszins verrassende uitkomst omdat de Honda Jazz de Tevredenheids Trofee de afgelopen jaren domineerde.

In dit onderzoek, dat door tijdschrift AutoWeek en onderzoeksbureau Trendbox wordt uitgevoerd, wordt gekeken naar betrouwbaarheid, rijprestaties, kosten, comfort en kosten van de auto – in dit geval van bouwjaar 2009 of 2010. Dat de betrouwbaarheid in verregaande mate is gekoppeld aan de tevredenheid blijkt wel uit het feit dat de Japanse auto’s de lijstjes domineren.

In het compacte segment vinden we behalve de winnaar ook de Honda Jazz en Toyota Yaris in de top 3 terug. In de compacte middenklasse heeft de Mazda 3 de meest tevreden gebruikers, gevolgd door de Toyota’s Prius en Auris. De Honda Accord is de best scorende middenklasser, de BMW 5 Serie gaat in het hoogste segment met die eer aan de haal. Bij de MPV’s wederom een Japanner bovenaan: de Toyota Verso. Bij de SUV’s is het verrassend genoeg de Skoda Yeti die de meest tevreden berijders heeft.