Maak kennis met de vernieuwde Toyota Land Cruiser V8. De toevoeging van led-dagrijverlichting is de opvallendste vernieuwing.

De Toyota Land Cruiser V8 krijgt led-dagrijverlichting. Alsof de SUV met zijn voorkomen niet al imponerend genoeg is. Het is eigenlijk de opvallendste wijziging ten opzichte van de huidige versie van de Land Cruiser V8.

Op deze foto’s, die afkomstig zijn van de Japanse website van Toyota, is te zien dat Toyota subtiel te werk is gegaan bij het vernieuwen van de Land Cruiser V8 – die je overigens niet moet verwarren met de ‘gewone’ Land Cruiser. Voor de liefhebbers hier de overige aanpassingen: een nieuwe voorbumper met rondere vormen, nieuwe achterlichtunits en de toevoeging van knipperlichten in de buitenspiegels. Verder biedt Toyota nieuwe lichtmetalen wielen aan.

Motorisch verandert er niets. In 2010 verdween de V8 benzinemotor uit het assortiment, de kans dat die terugkeert is niet groot. En dus is er alleen de 4,5 liter V8 D4-D dieselmotor met 286 pk en 650 Nm. Wanneer de vernieuwde Land Cruiser naar Nederland komt is nog niet bekend maar reken op het voorjaar van 2012.