De nieuwe designrichting van Renault wordt opnieuw vertaald naar een conceptcar. De Captur is een stoer vervolg op de DeZir die Renault vorig jaar onthulde.

Renault rolt z’n nieuwe designfilosofie, onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker, langzaam uit. Na de DeZir conceptcar vorig jaar komt Renault nu met de Captur, die op de autosalon van Genève in maart aan het publiek wordt getoond. Ontwerper Julio Lozano was verantwoordelijk voor het carrosserieontwerp: “Bij het ontwerpen van de Captur ben ik uitgegaan van het beeld van een hardloper in de startblokken: de gespannen spieren en de kracht die vrijkomt als hij gaat lopen.”

De Captur is volgens Renault een ‘sportieve crossover’ die ‘rijplezier, prestaties en een lage CO2-uitstoot combineert’. Mede verantwoordelijk daarvoor is de compacte twinturbo dieselmotor die in de conceptcar ligt.

De Captur is ook multifunctioneel, de hardtop kan verwijderd worden zodat je de auto kunt omtoveren in een cabriolet. Verder vallen de vleugeldeuren en de 22 inch wielen op. De Captur is een van de twee conceptcars die Renault in Genève laat zien. De tweede onthult het merk pas op de beursvloer zelf dus daarvoor moeten we nog even geduld hebben tot begin maart.