Ferrari 612 Scaglietti

2011 is het jaar waarin we groot nieuws van Ferrai kunnen verwachten. Het merk onthult de opvolger van de 612 Scaglietti. Er wordt al volop gespeculeerd over Ferrari’s grootste model.

Op de Autosalon van Genève in maart zou het al zover moeten zijn: Ferrari onthult de opvolger van de 612 Scaglietti. Voorlopig gaat het model, waarvan de naam nog niet bekend is, onder de codenaam F151 door het leven. De eerste rijdende prototypes zijn op de weg gespot in Italië.

Amerikaanse media zijn al volop begonnen met speculeren over de ‘612’. De auto krijgt uiteraard weer een V12-motor maar dit keer met een cilinderinhoud van 6,3 liter. Geen turbo of compressor, de Ferrari doet het met ongeblazen pk’s. Dat zijn er, als de geruchten kloppen, 679, dat is maar liefst 139 pk meer dan nu.

Het sprintje van 0 naar 100 km/u zou in slechts 3,7 seconden achter de rug zijn en een topsnelheid van 335 kilometer per uur behoort tot de mogelijkheden. De coupé krijgt een vierwielaandrijvingsysteem dat vermogen naar de voorwielen kan sturen indien de achterwielen geen grip meer hebben. Ferrari-fans hoeven zich geen zorgen te maken: de nieuwe 612 zal in de basis een achterwielaandrijver zijn. Wel komt er mogelijk een hybride-uitvoering maar daarover zijn nog geen details bekend. Het design zal wat trekjes vertonen van de 458 Italia maar zoals elke Ferrari krijgt de 612-opvolger een geheel eigen gezicht.