Mercedes SLK 2012

Mercedes presenteert officieel de nieuwe SLK. Deze morgen lekten er opnieuw foto’s uit maar Mercedes heeft nu officieel het doek afgetrokken van de nieuwe coupé-cabriolet.

De Mercedes SLK is toch wel een beetje de moeder van de coupé-cabriolets. Het stalen klapdak blijft dus ook bij de nieuwe generatie SLK in tact. Mercedes bedacht wel een innovatie: Magic Sky Control. Met een druk op de knop is het mogelijk om de lichtdoorlaatbaarheid van het glazen dak in te stellen.

De nieuwe SLK is over de hele motorenrange 25 procent zuiniger dan z’n voorganger. Het instapmodel is de SLK 200 met 184 pk, die accelereert in slechts 7 seconden van 0 naar 100 km/u. In combinatie met de optionele 7G Tronic automaat verbruikt de 1.8 turbomotor slechts 6,1 l/100 km (1 op 16,3) en bedraagt de CO2-uitstoot 142 g/km. De SLK 250 met 204 pk heeft deze automaat standaard aan boord. Deze combinatie is goed voor een 0-100 km/u-sprint in 6,6 seconden.

Het topmodel is de SLK 350, die in 5,6 seconden vanuit stilstand 100 km/u bereikt en gemiddeld slechts 7,1 liter benzine per 100 kilometer nodig heeft. Alle motoren zijn standaard voorzien van een start/stop-systeem. Mercedes biedt drie verschillende onderstellen aan voor de SLK. Naar keuze is er een standaardafstemming, een sportonderstel of het Dynamic Handling Pack, met elektronisch instelbare dempers en een sportievere besturing. De SLK debuteert op de autosalon van Genève in maart.