Lancia brengt begin 2012 een sedan op de markt die mogelijk de naam Flavia zal dragen. Dat heeft Fiat-topman Sergio Marchionne gezegd tegen het vakblad Automotive News.

Lancia maakt in 2011 een nieuwe start. De samensmelting met Chrysler levert dit jaar – naast de Ypsilon – twee nieuwe modellen op en in 2012 komt daar nog de Flavia bij. Het is nog niet 100 procent zeker of de sedan onder de naam Flavia zal worden verkocht, maar Marchionne noemt het ‘een goede optie’.

De Flavia, zoals we de auto voor het gemak maar vast noemen, is gebaseerd op de Chrysler 200. Dit model werd voor de Amerikaanse markt onlangs flink vernieuwd en werd voorheen in Europa verkocht als Sebring. Lancia zal de auto een eigen grille en bumpers geven.

De Flavia zal boven de Delta in het gamma komen. Je zou de auto kunnen zien als de verlate opvolger van de Lybra. Welke motoren Lancia zal aanbieden heeft Marchionne nog niet bekend gemaakt maar het merk zal zeker een dieselmotor toevoegen aan het aanbod. Later in 2012 volgt er nog een cabrioletversie.