Cadillac vervangt de 3,0 liter V6 in de SRX voor een exemplaar met 3,6 liter inhoud. Die heeft 16 procent meer vermogen en meer trekkracht bij lage toerentallen.

Cadillac schroeft een nieuwe motor in de SRX. De SUV was alleen verkrijgbaar met een 3,0 liter zescilinder en dat blok wordt nu vervangen door een 3.6 V6. De nieuwe motor heeft 16 procent meer vermogen, waarmee het totaal uitkomt op 308 pk. Het koppel neemt toe tot 359 Nm.

Ten opzichte van de drieliter biedt de 3.6 meer trekkracht bij lage toeren. Zonder de hulp van een turbo bereikt de nieuwe krachtbron zijn maximale trekkracht al bij 2.400 tpm. Dat heeft ook gunstige gevolgen voor het verbruik. Cadillac koppelt de V6 standaard aan een Hydra-Matic automaat met zes verzetten.

De Amerikanen grijpen de introductie van het nieuwe blok aan om nog wat andere wijzigingen door te voeren. De vering is aangepast voor een stabieler weggedrag. Verder biedt Cadillac een nieuwe kleur aan: Xenon Blue Metallic. En er zijn wat aanpassingen in de uitrusting, zoals de toevoeging van Bluetooth en knoppen op het stuur om de cruise control te bedienen. De vernieuwde SRX komt dit najaar naar Nederland, prijzen zijn nog niet bekend.