Mercedes-Benz C-Klasse Coupé

Foto’s: Luuk van Kaathoven

Mercedes heeft twee wereldprimeurs op de autosalon van Genève. De C-Klasse Coupé en de nieuwe SLK zijn voor het eerst in levende lijve te bewonderen.

De nieuwe SLK maakt z’n werelddebuut op de Autosalon van Genève. De Duitsers houden vast het bestaande recept en daarom behoudt de SLK zijn herkenbare uiterlijk. Hoewel de auto op het eerste gezicht lijkt op het uitgaande model is de coupé-cabriolet geheel nieuw. Het interieur oogt sportief, mede dankzij het veelvuldige gebruik van aluminium en de sportieve ventilatieopeningen uit de SLS. Het model staat eind maart al bij de dealers.

De C-Klasse Coupé volgt in juni en daarvan kunnen we de vanafprijs nu melden: 38.950 euro voor de C180 Blue Efficiency. De Mercedes-woordvoerder licht toe waarom het merk nu voor het eerst kiest voor een échte coupé in dit segment: “Klanten willen een volwaardige coupé en daarnaast zien wij zeker ruimte in de markt in voor dit model.”

In het midden van de Mercedes-stand staat de SLS AMG E-Cell te pronken. De fluorescerend groene SLS is geen primeur maar laat volgens de woordvoerder in het jubileumjaar van Mercedes zien waartoe het merk in staat is: “De auto is een showcase die laat zien dat elektrische aandrijving en spectaculaire prestaties hand in hand gaan. We bestaan dit jaar 125 jaar en blikken niet alleen terug maar kijken ook vooruit.” De SLS E-Cell komt in 2013 op de markt.