Na de Corsa Ecoflex heeft Opel nu ook de Agila 1.0 wegenbelastingvrij gemaakt. Door enkele aanpassingen door te voeren aan de benzinemotor zakt de CO2-uitstoot naar minder dan 110 g/km.

Opel heeft met de Agila 1.0 haar tweede wegenbelastingvrije model in huis. Het merk heeft de CO2-uitstoot van de 1,0 liter benzinemotor met 10 g/km weten te reduceren tot 109 g/km. Dat is precies voldoende om vrijstelling van wegenbelasting en BPM te krijgen. Bovendien betalen zakelijke rijders slechts 14 procent bijtelling.

Ook het energielabel kleurt nu nog iets groener, A in plaats van B. Het vermogen en koppel van 65 pk en 90 Nm is gelijk gebleven dus aan de prestaties van het blok zijn geen concessies gedaan. Ook het verbruik is gelijk gebleven: 5,1 l/100 km (1 op 19,6).

Doordat er geen BPM meer hoeft te worden betaald is de Agila 1.0 goedkoper geworden. De prijs zakt met 1.000 euro naar 8.995 euro. De uitvoeringen blijven gelijk: Selection en Edition. Geïnteresseerden moeten nog wel even geduld hebben, de auto staat pas na de zomer in de showroom.