Landwind CV9

Landwind neemt een primeur mee naar de AutoRai: de CV9 Flex Fuel. Die heeft een af-fabriek LPG-G3 installatie.

Op de AutoRai in april onthult Landwind de CV9 Flex Fuel. Deze MPV is af-fabriek voorzien van een LPG-G3 installatie. Daardoor is de CV9 1.6 niet alleen schoner maar ook veel goedkoper in gebruik. De installatie is afkomstig van de Italiaanse specialist Landi Renzo.

De gastank is aan de onderkant van de auto ingebouwd en heeft een inhoud van 54 liter. Volgens Landwind verbruikt de CV9 10 l/100 km waarmee de actieradius op gas 540 kilometer is. De CO2-uitstoot ligt aanzienlijk lager dan bij de 1.6 benzinevariant. De uitstoot van 139 g/km is goed voor een B-label en voor zakelijke rijders wacht 20 in plaats van 25 procent bijtelling.

De volledige fabrieksgarantie van drie jaar of 100.000 kilometer blijft van kracht. De Flex Fuel is er alleen in de luxe Comfort-uitvoering, die standaard is voorzien van semi-automatische airconditioning, parkeersensoren, centrale deurvergendeling met afstandsbediening en radio/cd-speler met zes speakers. De meerprijs van de Flex Fuel ten opzichte van de 1.6 Comfort bedraagt 500 euro, waardoor het omslagpunt al ligt bij minder dan 5.000 kilometer per jaar. Voor 17.495 euro is de CV9 Flex Fuel de jouwe.