Lexus RX 450h

Lexus introduceert over aan aantal jaar een nieuwe SUV. Dit model komt onder de grote RX in het gamma en krijgt een hybride aandrijflijn.

Lexus wil in de toekomst meer modellen aanbieden om de concurrentie met Mercedes, BMW en Audi verder aan te gaan. Voor Europa is de belangrijkste nieuwkomer een compacte SUV, die je als tegenhanger van bijvoorbeeld de Audi Q5 kunt zien.

De directeur van Lexus in Australië heeft bevestigd tegenover de website Drive dat een compacte crossover op dit moment een ‘hoge prioriteit’ heeft. Andere modellen die op de planning staan zijn een grote SUV of MPV met plaats voor zeven personen en een luxesedan die tussen de IS en GS valt. Die laatste is er al in de Verenigde Staten en heet daar ES. De MPV komt waarschijnlijk niet onze kant op. Van de Lexus CT 200h komt een sterkere variant die waarschijnlijk CT 300h gaat heten. Dit model zal net als de ‘200’ een hybride aandrijflijn hebben en komt alleen naar Nederland als de CO2-uitstoot laag genoeg is om in aanmerking te komen voor de diverse belastingvoordelen.

Lexus wil in de toekomst meer keuze bieden aan klanten. Bijvoorbeeld door nieuwe lakkleuren, afwerkingmaterialen en carrosserievarianten aan te bieden. De optielijst zal verder groeien door de toevoeging van luxe accessoires zoals de Duitse premiummerken die ook aanbieden.