De Volkswagen CC loopt weer in lijn met de rest van de Passat-familie. De vierdeurs coupé heeft een nieuw, strak vormgegeven front, en dat terwijl hij de naam Passat verliest en voortaan als CC door het leven gaat.

270.000 exemplaren wist Volkswagen tot nu toe wereldwijd te verkopen van de Passat CC. Dan mag je spreken van een succes. Het merk was dan ook de eerste in dit segment met een vierdeurs coupé. Nu is de CC toe aan een update.

Om de CC weer in lijn te laten lopen met de Passat heeft ‘ie strak vormgegeven koplampen en een grille met veel chroom. Bi-xenonlichten zijn standaard vanaf nu en de achterlichten zijn voorzien van led-techniek. Ook bochtverlichting is nu standaard op alle uitvoeringen van de CC.

Volkswagen introduceert diverse nieuwe veiligheidssystemen op de CC. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld intelligente verlichting en dodehoekdetectie. Het motorenaanbod blijft gelijk: een 1.8 TSI, 2.0 TSI en een 3.6 V6 FSI met respectievelijk 160, 210 en 300 pk. De enige diesels zijn de 2.0 TDI met 140 pk en de 2.0 TDI met 170 pk. Overigens worden alle dieseluitvoeringen voortaan standaard voorzien van een start/stopsysteem.

De vernieuwde CC staat in maart in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend.