Ferrari 599 GTB Fiorano

De meeste geruchten over te nieuw verwachten auto’s blijken uiteindelijk waar te zijn, maar nu durven we niet volmondig ‘ja’ te zeggen. Komt er nog een snelle Ferrari 599-uitvoering die vernoemd wordt naar Fernando Alonso of is dit gerucht een broodje aap?

Het verhaal gaat dat in januari 2012, nog voor de opvolger van de Ferrari 599 verschijnt, er een 599 Alonso Edition komt. Verscheidene internetters hebben op de fora FerrariChat en Teamspeed geschreven dat hun Ferrari-dealer de komst van deze speciale uitvoering heeft aangekondigd. De snelle versie zou ter ere van Ferrari Formule 1-rijder Fernando Alonso verschijnen.

Het zou gaan om een limited edition van slechts veertig stuks wereldwijd. Hij zou lichter van gewicht zijn dan de 599 GTB Fiorano, die reeds uit productie is. Op basis van een aluminium frame, body panelen van koolstofvezel en de 6,3 liter V12-motor uit de Ferrari FF – die opgerekt zou worden tot circa 700 pk – zou de Alonso Edition de 0-100 km/u-sprint in 3,2 seconden kunnen afleggen.

Toch hebben verschillende kenners hun twijfel over dit verhaal. Er wordt gesuggereerd dat de forum-deelnemers wellicht in de war zijn vanwege een video die afgelopen week het licht zag. Daarin bestuurt Alonso een ‘customized’ 599 GTO van een klant. De toekomst zal het leren wie gelijk heeft. Hoewel wij zeggen: laat maar komen.