Jaguar XKR-S krijgt cabrio-broer

Jaguar bevestigt de komst van een cabriolet-uitvoering van de snelle XKR-S. Sterker nog, deze versie debuteert volgende week al.

Eerder ontkende Jaguar de ontwikkeling van een open XKR-S. Nu geeft het merk toe dat er tóch een cabriolet-variant komt van de performance Jag XKR-S. De ontwikkeling is dusdanig vergevorderd dat de cabrio volgende week al wordt onthuld op de Los Angeles Auto Show.

De nieuwe versie krijgt een canvas dak. De vering en besturing zijn aangepast om open rijden mogelijk, aangenaam en veilig te maken. Verder zal de XKR-S Cabrio niet veel verrassingen brengen: hij krijgt hetzelfde uiterlijk als de coupé (hiernaast afgebeeld).

Ook onder de motorkap komt dezelfde motor te liggen, de V8 met compressor die goed is voor 550 pk. Verwacht wordt dat de acceleratie iets lager ligt dan die van de coupé, rond de 4,5 seconden voor de sprint van 0-100 km/u. De topsnelheid zal niet veel afwijken en dus circa 300 km/u zijn. Dat wordt met rode oortjes genieten van het geluid van de V8.