Mercedes-Benz brengt ook van de nieuwe M-Klasse een AMG-versie uit. De ML 63 AMG is sneller en krachtiger dan z’n voorganger én heeft een start/stop-systeem.

525 pk. Dat is het vermogen van de nieuwe ML 63 AMG. Een 5,5 liter V8 zorgt voor dit monsterlijk getal. Het koppel bedraagt maar liefst 760 Nm. Twee turbo’s stuwen de SUV in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is zoals altijd begrensd op 250 km/u.

Wil je harder, dan kan dat. Het AMG Performance Package biedt is dat geval uitkomst. Je krijgt er dan 32 pk en 60 Nm bij. Bovendien stelt Mercedes de begrenzer dan af op 280 km/u. De ML 63 AMG heeft standaard een zeventraps automaat met drie schakelstanden: Manual, Sport en Controlled Efficiency. In die laatste stand schakelt de versnellingbak vroeg op en is bovendien het start/stop-systeem in werking.

Het onderstel is voorzien van alle mogelijke hightech om de ML 63 AMG een sportief weggedrag mee te geven. Luchtvering, actieve dempers, automatische hoogteregeling en een systeem dat rolbewegingen van de carrosserie tegengaat. De nieuwe AMG staat in het voorjaar van 2012 in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.