Toyota heeft de richtprijzen van de Prius Wagon bekend gemaakt. De orderboeken openen per direct zodat je ‘gegarandeerd nog in 2012 kunt instappen’.

31.000 euro. Dat is de indicatieve vanafprijs van de hybride, zevenzits Toyota Prius Wagon. Toyota maakt de prijzen zo vroeg bekend omdat het merk direct de orderboeken opent voor de MPV die profiteert van 14 procent bijtelling en vrijstelling van wegenbelasting. Alle genoemde prijzen zijn wat Toyota noemt ‘garantieprijzen’. Dat betekent dat de definitieve prijs iets hoger of lager kan uitvallen maar bij het plaatsen van een bestelling betaal je uiteindelijk maximaal deze richtprijzen.

De vanafprijs van 31.000 euro geldt voor het instapmodel Comfort. Die is standaard al voorzien van led-dagrijverlichting, smart entry, radio/cd/mp3-speler met zes luidsprekers, Bluetooth, airconditioning met climate control en cruise control. De derde zitrij met twee opklapbare stoelen is eveneens standaard.

Voor 32.750 euro levert Toyota de Aspiration, die de uitrusting aanvult met een panoramadak, mistlichten vóór, een regensensor en een head-up display. De Dynamic Business is nog luxueuzer uitgerust met een inparkeersysteem, adaptieve cruise control, navigatiesysteem met 7 inch kleurenscherm, acht JBL-speakers en stoelverwarming. De prijs bedraagt 37.500 euro. De Prius Wagon staat in mei 2012 in de showroom, dan vinden ook de eerste leveringen plaats.