Seat maakt sinds begin dit jaar een goede sier met de Copa-modellen, waarmee het merk haar samenwerking met de UEFA laat zien. Er komen nu twee nieuwe Copa-modellen bij.

Seat breidt het aantal Copa-modellen uit. De Ibiza en Leon Copa krijgen gezelschap van de Altea Copa en Altea XL Copa. De meeruitrusting omvat airconditioning met climate control, 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, Bluetooth, mistlichten vóór en extra getinte ramen achter.

De Copa-uitvoering is te herkennen aan de Copa-badges op de koets en de speciale Copa-bekleding op de stoelen. De Copa is er alleen met de 105 pk sterke 1.2 TSI-motor, de meerprijs ten opzichte van de Reference-uitvoering bedraagt 500 euro. En dus kost de Altea Copa 19.995 euro en de Altea XL 20.995 euro.

Seat verlaagt tegelijk met de introductie van de Altea Copa de prijs van de Ibiza Copa, en wel met 500 euro. Daardoor bedraagt de meerprijs ten opzichte van de Reference-uitvoering nog maar 350 euro. Dat maakt de vanafprijs van de Ibiza Copa – met 1.4 benzinemotor – 14.495 euro.