Mitsubishi Lancer Evo X

Mitsubishi bevestigt dat de volgende generatie Lancer Evo een dieselhybride aandrijving krijgt. De ontwikkeling gaat 3 jaar duren.

Al in 2010 deden de geruchten de ronde: de sportieve Mitsubishi Evo XI zou een hybride aandrijving krijgen. Maar de verhalen namen een geheel andere wending toen het merk dit jaar min of meer besloot de Evo maar helemaal op te doeken, omdat het vervuilende model niet langer zou passen bij de nieuw ingeslagen, ‘groene’ koers van Mitsubishi.

Gealarmeerd door acties van Evo-fans, onder meer op Facebook, is het management echter tot inzicht gekomen dat het sportieve model een positieve uitstraling heeft op het gehele Mitsubishi-assortiment. Tegen het Britse tijdschrift Autocar bevestigt CEO Osamu Masuko nu dat de Evo XI er definitief komt.

“Volgend jaar starten we met het project. Het zal binnen 3 jaar zijn afgerond. Ik heb als doel gesteld een sportauto te ontwikkelen voorzien van een elektrische aandrijving.” Hoewel Masuko niet verder uitweidt over technische details, geeft hij toe dat een dieselmotor met een elektromotor wordt gecombineerd tot een hybride aandrijflijn.

Daarmee wil Mitsubishi een tijd van minder dan 5 seconden neerzetten voor de 0-100 km/u-sprint maar tegelijk de CO2-uitstoot onder de 200 g/km houden. Het S-AWC systeem, dat de vierwielaandrijving, remmen, besturing en traction control integreert, keert terug in de elfde generatie van de Evolution. Wel ondergaat het een upgrade.