Chevrolet Camaro 1 LE Concept

De SEMA tuningshow in Las Vegas staat altijd garant voor uitbundige creaties. Chevrolet is dit jaar van de partij met een hele reeks ‘gepimpte’ Corvettes, Camaro’s en Aveo’s.

Chevrolet laat zien wat je allemaal kunt doen met een Camaro, Corvette of Aveo. Het merk presenteert meerdere uitbundig opgetuigde uitvoeringen van deze auto’s. Een deel van de versieringen komt uit het reguliere assortiment, een ander deel is nieuw of nog conceptueel.

We pikken er een paar creaties uit, de hele SEMA-line-up kun je bekijken in de fotoreportage hieronder. De Camaro Red Zone Concept heeft een klassiek uiterlijk en Chevrolet laat zien hoe je dit kunt bereiken met het huidige accessoireprogramma van de Camaro. De opvallende witte streep over het voorste gedeelte van de motorkap wordt binnenkort opgenomen in het assortiment.

De Camaro 1 LE Concept is vooral gericht op circuitgebruik. Opvallende elementen zijn de zwarte motorkap in combinatie met de zwarte wielen. Bij de Carbon Concept is alles zwart, door de toepassing van koolstofvezel. Het interieur is donkergrijs en zo laat de Camaro zich van zijn ‘dark side’ zien, aldus Chevrolet.

Van de Corvette presenteert Chevrolet twee hommages. De eerste is de Carlisle Blue Grand Sport Concept, een eerbeton aan een Amerikaans Corvette-evenement dat elk jaar wordt gehouden. De Z06 Ron Fellows is een hommage aan de gelijknamige coureur. Volgens Chevrolet de ‘snelste man die ooit in een Corvette reed’.

De volledige line-up op de SEMA 2011 bestaat uit – in volgorde van de fotoreportage – de Camaro 1 LE Concept, Camaro Hot Wheels, Camaro Synergy Concept, Camaro ZL1 Carbon, Corvette Carlisle Blue, Corvette Z06 Ron Fellows en Chevrolet Aveo Z63.