Jeep Grand Cherokee

Jeep brengt in de komende 3 jaar vier nieuwe modellen uit. Onderdeel van de ambitieuze plannen is een nieuw topmodel en een nieuwe, compacte SUV.

De plannen zijn groots. Jeep wil tot 2014 de wereldwijde verkopen verdubbelen en dus komen er veel nieuwe modellen. Dat blijkt uit een uitgelekt productplan dat moederbedrijf Fiat heeft gepresenteerd aan investeerders op de autoshow van Frankfurt half september.

Jeep wil in alle segmenten aanwezig zijn en dat betekent dat er een nieuw instapmodel onder de Compass komt én een nieuw topmodel boven de Grand Cherokee. Die laatste zou een revival van de Grand Wagoneer uit de jaren ‘60 en ’70 betekenen. In het productplan haalt Jeep die naam in ieder geval van stal dus dat belooft wat.

De komst van het compacte model – je zou kunnen zeggen, een concurrent voor de Nissan Juke – is mogelijk omdat Jeep nu toegang heeft tot techniek van Fiat. De Italianen kondigen dan ook aan de ontwikkeling van Jeep-modellen wordt geïntegreerd in Fiat, overigens zonder dat het karakter van het merk verloren gaat. Voor de liefhebbers: de Wrangler is en blijft zoals ‘ie is, ook in 2014. De andere twee nieuwe modellen zijn de opvolgers van de Compass en Cherokee. Die laatste krijgt in Europa waarschijnlijk een andere naam om verwarring met de Grand Cherokee te voorkomen.