Isuzu ken je vooral van de kleine vrachtwagentjes die de grote steden bevolken. Het Japanse merk heeft ook de D-Max, een pick-up. Die is nu vernieuwd en per direct te bestellen.

De Isuzu D-Max is vernieuwd. De pick-up heeft een nieuw uiterlijk en een nieuwe motor. De 2,5 liter twinturbo diesel produceert 163 pk, dat is 27 pk meer dan de oude 2.5 levert. Het koppel van 400 Nm zorgt ervoor dat de D-max een aanhanger van maximaal 3.000 kg kan trekken.

Isuzu heeft het brandstofverbruik van de pick-up weten terug te brengen naar 7,4 l/100 km (1 op 13,5), in het gunstigste geval. Als je kiest voor vierwielaandrijving neemt het verbruik iets toe. De nieuwe D-max wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesbak, maar als je dat wilt levert Isuzu een vijftraps automaat.

De D-max is 42 procent stijver dan het huidige model, wat vooral de rij-eigenschappen ten goede komt. Op de achterbank hebben passagiers meer beenruimte en dankzij de nieuwe bank is het zitcomfort toegenomen. Hoewel de auto per direct te bestellen is heeft de importeur nog geen prijzen bekend gemaakt. Die verwachten we binnenkort te kunnen melden.