Bijna een jaar is er verstreken sinds de onthulling van de Audi A2 Concept op de IAA in Frankfurt. De elektrische versie werd eerder dit jaar afgeschoten maar de nieuwe A2 komt wel degelijk, in 2014.

Ineens was daar de Audi A2 Concept, op de autoshow van Frankfurt vorig jaar. Elektrisch aangedreven en met een ontwerp dat in grote lijnen klaar leek te zijn voor productie. Hoe staat het ervoor, een jaar later? Het Britse tijdschrift AutoExpress vroeg een bron die dicht bij het vuur zit om uitleg.

De ontwikkeling van de auto heeft niet stilgestaan. Audi heeft het ontwerp in het afgelopen jaar flink bijgeschaafd. De productieversie wordt iets lager en krijgt dus een sportiever profiel. De A2 komt op het MQB-platform te staan dat ook de basis is van de nieuwe A3. De bron meldt dat de auto veel interieurruimte krijgt en in 2014 op de markt komt.

De elektrische versie gaat het niet halen, zoals we eerder al meldden. De vraag naar elektrische auto’s is nog te klein om zo’n versie aan de boekhouders van moeder Volkswagen te kunnen verantwoorden. Audi wil niet nog een keer de ‘fout’ als bij de eerste generatie A2 maken. Die auto was technisch vooruitstrevend maar daardoor (te) duur.