Chevrolet gaat de volgende generatie Cruze geheel vernieuwen. Naast een aangepast in- en exterieur zet fabrikant General Motors vooral in op brandstofbesparing. Ook komt er een nieuwe carrosserievariant, naar het zich laat aanzien een coupé.

Chevrolet investeert flink in het succesnummer Cruze. De volgende generatie, die op z'n vroegst in 2015 verschijnt, moet nog aantrekkelijker worden. Fabrikant GM laat weten dat de bergruimte zal toenemen, de Cruze aan binnen- en buitenzijde een nieuwe styling krijgt en dat het model zuiniger wordt. 

General Motors is momenteel bezig het aantal platforms te verminderen om kosten te besparen. De nieuwe Cruze wordt waarschijnlijk geheel opnieuw opgebouwd op de nieuwe basis 'D2XX', het platform voor compacte auto's. Op D2XX kunnen ook andere varianten worden gebouwd, zoals een sedan, coupé of compacte bestelwagen. GM geeft aan hiervan gebruik te willen maken voor de Cruze. 

Dat voedt de verhalen dat de volgende Cruze ook als coupé verschijnt. Moederbedrijf GM noemde deze carrosserievariant al eerder als mogelijke kandidaat. Op de autoshow van Detroit, begin dit jaar, toonde Chevrolet de Tru 140S Concept, een coupé op de (huidige) basis van de Cruze. De hiernaast afgebeelde conceptcar zou een vingeroefening geweest kunnen zijn voor de toekomstige Cruze Coupé.

In de verklaring van deze week geeft General Motors nog geen tijdlijn aan, maar gezien de ontwikkeling van het nieuwe platform is een eerste presentatie van de nieuwe Cruze pas in 2014 mogelijk. De auto zou dan in 2015 in de Verenigde Staten op de markt komen en daarna naar Europa komen.