Chevrolet Orlando 2013

De Chevrolet Orlando is voortaan ook te bestellen met 1,4 liter turbo-benzinemotor. De dieselmotor in het gamma wordt zuiniger.

Er wordt een 1,4 liter turbo-benzinemotor toegevoegd aan het gamma van de Chevrolet Orlando. Deze komt uit de schappen van zusterbedrijf Opel. De motor is 140 pk sterk. Hij levert tussen de 1.850 en 4.900 tpm het maximale koppel van 200 Nm.

De nieuwe instapmotor wordt standaard geleverd met start/stop-functie en een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Dat brengt het gemiddelde brandstofverbruik volgens de fabrikant op 6,2 l/100 km (1 op 16,1). De gemeten CO2-uitstoot is nog onbekend maar die zal lager liggen dan van de nu leverbare 1.8-benzinekrachtbron.

Tegelijkertijd wordt ook de tweeliter dieselmotor aangepast. Door Electric Power Steering en een start/stop-systeem toe te voegen wordt de Orlando 2.0D 'voor een aantal markten zuiniger'. Volgens fabrikant Chevrolet kan dit 'oplopen tot 11 procent' maar we willen natuurlijk eerst de echte cijfers zien. Wel gaan we ervan uit dat het Amerikaanse merk de zuinige Orlando diesel op de Nederlandse markt brengt.

Voor het 2013-model van de Chevrolet Orlando zijn ook enkele nieuwe accessoires leverbaar. Dat zijn een neerklapbare stoel voor de voorpassagier en een achteruitrijcamera. De prijzen volgen nog.