Op de autoshow van Moskou heeft Suzuki gisteren het doek afgetrokken van de licht aangepaste Grand Vitara. Met deze derde update kan de SUV weer een tijdje mee.

Een verrassing was het niet, we wisten al dat een nieuwe look van de Suzuki Grand Vitara aanstaande was want in juli presenteerde het merk de Japanse versie. Suzuki heeft Moskou uitgekozen om de auto voor het eerst te tonen aan het publiek. Zowel de drie- als vijfdeurs-versies zijn voorzien van een nieuwe styling. In het interieur beperkt zich deze tot nieuwe bekleding van de stoelen.

Aan de buitenkant heeft het merk zich meer uitgeleefd. Onder meer een nieuwe grille, voorbumper met inzetstuk en chroom maken dat de compacte SUV weer een bijdetijdse look heeft. De 17 inch 8-spaaks, lichtmetalen wielen kunnen desgewenst vervangen worden door 18 inch 10-spaaks exemplaren. 

De nieuwe neus van de Grand Vitara is gemaakt van 'Suzuki Super Polypropyleen', een kunststofmateriaal op basis van hars dat circa 10 procent lichter is dan gewoon polypropyleen. Het kan al tijdens het productieproces een kleur krijgen zodat een spuitbeurt overbodig wordt. Onder de negen kleuren waarin de Vitara verschijnt zitten twee nieuwe tinten, Bison Brown Pearl Metallic en Gaia Bronze Pearl Metallic.

Aan de motorisering en overige techniek verandert niets. Momenteel kun je in ons land de driedeurs kopen met 1.6 benzinemotor, de vijfdeurs met 2.4 benzine- of 1.9 dieselmotor. Ook zijn er bedrijfswagenuitvoeringen van de Grand Vitara met vijf deuren. Waarschijnlijk worden de prijzen, die voor particulieren nu nog bij 32.599 euro beginnen, op 1 oktober aangepast, wanneer het btw-tarief wordt verhoogd.