Volgens Volkswagen is het een nieuw, speciaal model: de Golf Plus Life. Wij houden het op een topuitvoering van de 'Golf-MPV', niet noodzakelijk in motorisering maar in uitrusting. In plaats van de hoofdprijs betaal je voor de extra uitgeruste Life een voordelig prijsje. 

Volkswagen introduceert de Golf Life Plus voor een Europese basisprijs - dus exclusief Nederlandse belastingen - die begint bij 21.200 euro. Zeg eens dat de inclusief-prijs uitkomt op ongeveer de instapprijzen van de Golf Plus in Comfortline, dan betekent dit dat je de extra accessoires van de Life 'gratis' erbij krijgt. Volgens het merk gaat het om 'een voordeel tot 3.400 euro'. 

Op de Life zit standaard de automatische airconditioning Climatronic, het Winterpakket met onder meer verwarmbare voorstoelen, de RCD 310-radio, de ParkPilot, het Light and Sight Pack en het Plus-display. Daarnaast beschik je over onder meer 16 inch 'Spokane' lichtmetalen wielen, mistlampen, extra getinte achterste ramen, Matrixline stoelbekleding, een middenarmsteun en leder op de handrem, pookknop en het multifunctionele stuurwiel. 

Dat is een natuurlijk een mooie deal maar voordat je je rijk rekent is het goed te beseffen dat de basismotor van de Golf Plus Life (1.4 TSI-benzine) maar 80 pk kan produceren; bij de reguliere Plus 1.4 TSI is dat 105 pk. Voor zwaardere motoren - benzine tot 122 pk en diesel tussen de 105 en 140 pk - liggen de Life-prijzen natuurlijk iets hoger. En als je BlueMotion-technologie wilt hebben om zuiniger te kunnen rijden dan moet je dat er apart bijbestellen. 

Verder is het mogelijk om de DSG-automaat te bestellen in plaats van de standaard te leveren handmatige transmissie. Het Life Plus Pack à 950 euro bevat nog meer features zoals 17 inch wielen en een glazen panorama schuif/kanteldak. Tot slot zijn ook extra assistentiesystemen verkrijgbaar, waaronder Park Assist, Rear Assist en XDS (electronic differential lock). 

Update

Volkswagen-importeur Pon heeft meegedeeld dat dit model niet in Nederland zal worden verkocht.