Als je nog een nieuwe Mitsubishi Colt wilt hebben moet je snel zijn. Eind dit jaar stopt de productie in Nederland. En daarmee de productie van Mitsubishi’s in ons land.

Mitsubishi produceert tot eind dit jaar de Colt en Outlander in haar Nederlandse fabriek NedCar. Daarna stopt de productie van auto’s in ons land en sluit de fabriek haar poorten. Wat er daarna met de productiefaciliteit gaat gebeuren is nog niet bekend.

De Colt krijgt een opvolger in de vorm van de compactere Mirage, die in Thailand wordt geproduceerd en in 2013 bij de dealers staat. De Outlander wordt opgevolgd door een nieuw model, dat waarschijnlijk op de autosalon van Genève wordt onthuld volgende maand. Die auto kunnen we nog dit jaar in Nederland verwachten.

Het besluit van Mitsubishi om NedCar te sluiten is triest – zeker voor alle medewerkers – maar het merk heeft naar eigen zeggen geen keus. Het is voor Mitsubishi niet rendabel om de productiefaciliteit open te houden. Sinds de opening in de jaren ’60 zijn er ruim 4,6 miljoen auto’s geproduceerd. 1,1 miljoen exemplaren verlieten de fabriek als Mitsubishi. De Japanners hebben de fabriek sinds 1995 volledig in handen.