Het is bijna zover. Ferrari onthult op de autosalon van Genève begin maart de opvolger van de 599 GTB. Op internet wordt inmiddels heftig gespeculeerd over de naam, de specificaties en het design.

Een nieuwe Ferrari is altijd voer voor speculaties. Dat kan ook niet anders, want Maranello – waar het hoofdkantoor van Ferrari is gevestigd – weet haar geheimen altijd goed te bewaren. Tot nu toe zijn er slechts enkele keren zwaar gecamoufleerde exemplaren gespot van de 599-opvolger.

Over de naam bestaan verschillende opvattingen. Het getal 620 zal zeer waarschijnlijk terugkeren in de type-aanduiding, verwijzend naar 6,2 liter grote V12-motor waarover de supercoupé de beschikking krijgt. F620 lijkt een logische naam, maar 620 GT of 620-met-een-andere-toevoeging kan ook. Dat zou dan een plaats in Italië kunnen zijn.

Dan is er nog het vermogen. De nieuwe V12 van de FF (eerste foto) wordt niet één op één overgenomen in de ‘620’. Bijna zeker is dat de nieuwe coupé meer vermogen krijgt dan de FF, namelijk meer dan 700 pk. Verder zal Ferrari gebruik maken van lichtgewicht materialen en innovatieve constructies om het gewicht zo laag mogelijk te houden.