Bentley heeft de nieuwe V8-motor voor de Continental spectaculair gepresenteerd. De grand tourer met de nieuwe krachtbron kwam letterlijk aanvliegen.

Tot op heden zijn de Bentley Continental GT en GTC alleen verkrijgbaar met W12-motor. Dat gaat veranderen. De geheel nieuwe 4,0 liter V8-motor is klaar voor gebruik. Het Britse merk introduceerde het blok, met auto en al, bovenop de SkyLounge in München, een glazen restaurant dat tussen twee wolkenkrabbers inhangt.

De Bentley Continental V8 maakte zijn vliegende start hangend onder een helicopter, zoals te zien is op een YouTube-filmpje. Maar ook op de weg kan de motor de auto doen vliegen: met twinturbo produceert de V8 in de Continental GTC 507 pk en 660 Nm koppel. De 0 tot 97 km/u (0-60 mijl/u) heeft de Bentley al in 4,6 seconden afgelegd.

Het oude V8-blok dat Bentley gebruikte, met 6,75 liter inhoud, wordt door de nieuwe vierliter vervangen. Daardoor zal het brandstofverbruik van de Continental met liefst 40 procent dalen – en dat betekent een vergelijkbare afname van uitlaatgassen. ‘Het merk met de vleugels’ heeft de krachtbron samen met moederbedrijf Volkswagen ontwikkeld. Ook Audi zal gebruik gaan maken van de motor.