Honda NSX Concept

Lang verwacht, toch gekomen. De nieuwe Honda NSX schittert op de autoshow van Detroit als studiemodel. Binnen 3 jaar verschijnt de productieversie.

“De Honda NSX Concept laat het design en de techniek zien van de volgende generatie supercar.” Aldus Honda. Waaruit we op kunnen maken dat de sportcoupé, zoals ‘ie hier staat afgebeeld zo goed als productieklaar is.

De techniek is dat ook. De nieuwe Honda NSX krijgt vier motoren. De in het midden geplaatste, geheel nieuwe V6-motor krijgt assistentie van drie elektromotoren. Twee daarvan drijven de voorwielen aan en regelen onder andere de hoeveelheid koppel die naar deze wielen gaat, voor optimale grip in de bocht. Honda noemt dit systeem SH-AWD – Super Handling All Wheel Drive. Je leest het goed, de nieuwe NSX krijgt vierwielaandrijving.

De meest krachten gaan echter naar de achterwielen, via een V6 benzinemotor en een derde elektromotor, die in de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling is ingebouwd. Volgens Takanobu Ito, CEO van Honda, moet ook een sportauto ‘antwoord geven op het milieuvraagstuk’.