Citroën bereidt de lancering voor van een nieuw en betaalbaar model. De compacte sedan was onbedoeld kort te zien in een internetvideo. Hierbij de eerste screenshots.

Vanaf 2013 komt Citroën met nieuwe modellen die intern de naam ‘Essentiel’ dragen. De naam zou aangeven dat het om budgetauto’s gaat, ontworpen voor kostenbewuste consumenten – zoals de DS-lijn juist staat voor modellen van luxere lifestyle-modellen. Dit meldt het tijdschrift Auto Motor und Sport.

Gisteren verscheen op internet per abuis een video waarin het eerste model wordt gepresenteerd. De fout was snel hersteld maar het Duitse tijdschrift had inmiddels al enkele schermafdrukken gemaakt, waarvan er drie hiernaast zijn te zien.

Natuurlijk laat de kwaliteit van de bovenste afbeelding te wensen over maar we zien een klassieke, compacte sedan van minder dan 5 meter. De Citroën-kenmerken, zoals de verwerking van het logo in de grille, zijn duidelijk aanwezig. Een scherpe vouw die parallel onder de ruiten doorloopt geeft de illusie dat de zijpanelen en deuren om de flanken heen gevouwen zijn. Een driespaaks stuurwiel komt prominent in beeld.

De auto heeft als codenaam M43 maar zal volgens AMS bij verkoop de Citroën ID gaan heten. De aanwezigheid van wat een infotainment systeem lijkt doet andere media vermoeden dat het niet gaat om een budgetcar maar om een instapmodel van de DS-lijn. Het woord is nu aan Citroën, die ons helderheid kan verschaffen door de video weer live te zetten…