Suzuki frist de Grand Vitara nóg een keer op. Dat gebeurde al twee keer eerder in de loopbaan van de huidige generatie Grand Vitara. De Japanse versie is nu onthuld.

Suzuki heeft de vernieuwde Grand Vitara in haar thuisland al onthuld, de auto heet daar Escudo. De Europese versie zal nauwelijks afwijken. De Grand Vitara die je op de foto’s ziet is dus de versie voor Japan. 

Erg groot zijn de veranderingen niet, ze zitten eigenlijk alleen aan de voorkant. Suzuki heeft de grille hertekend, die bestaat nu uit horizontale lamellen met daaronder een chromen strip. De koplampen hebben een donkere behuizing gekregen en de bumper is geheel nieuw en bevat nu een aluminiumkleurig inzetstuk. Aan de achterkant en in het interieur blijft alles bij het oude. Technisch verwachten we kleine wijzigingen, die vooral van invloed zullen zijn op de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik.

De Grand Vitara is in zijn huidige vorm al sinds 2005 op de markt en begint een ervaren rot te worden in de prijslijsten. Suzuki gaf de auto al twee keer eerder een update, in 2008 en 2010. Bij die laatste wijziging haalde Suzuki het reservewiel van de achterkant af.