De elektrische Audi A2 en de A1 e-tron: ze gaan er voorlopig niet komen. De reden? ‘We’ willen nog niet aan de elektrische auto.

Het wil nog niet erg vlotten met de elektrische auto. Ondanks de inspanningen van fabrikanten als Nissan, Mitsubishi en Renault om volwaardige elektrische auto’s op de markt te brengen, vallen de verkoopcijfers tegen. De Europese autokoper is er duidelijk nog niet klaar voor.

Dat is de reden dat Audi de ontwikkeling van de elektrische A2 heeft stopgezet, zo melden ingewijden aan het tijdschrift Car. De in 2011 onthulde A2 conceptcar krijgt dus voorlopig geen vervolg. Of er nu een A2 met brandstofmotoren komt is nog niet bekend.

Audi zet ook een stop op de ontwikkeling van de Audi A1 e-tron. De techniek – een soortgelijk systeem als in de Opel Ampera – is te duur om te ontwikkelen voor een kleine auto. Het is dus denkbaar dat Audi de range extender binnen een aantal jaar wél gaat toepassen op grotere modellen.

Het is niet zo dat er helemaal geen elektrische Audi’s op de markt komen. Een hoogtepunt wordt de spectaculaire R8 e-tron, waarvan de ontwikkeling op schema ligt. De elektrische sportauto wordt volgend jaar onthuld.