SsangYong introduceert de Actyon Sports. Het merk dat in 2009 nog op een haar na aan een faillissement ontsnapte is nu springlevend. De importeur maakt nu prijzen en specificaties van het nieuwe model bekend.

Met de nieuwe Korando keerde SsangYong vorig jaar terug op de Europese markt. Nu is het tijd voor het tweede nieuwe model: de Actyon Sports. Deze pick-up heeft een nieuw onderstel, dat is voorzien van een moderne vijfpunts achterwielophanging in plaats van bladveren. Het dashboard met zachte kunststoffen en de verbeterde geluidsisolatie moeten zorgen voor ‘het comfort van een personenauto’. De laadruimte van de bak is enorm, 2,04 m2 om precies te zijn.

SsangYong biedt een motor aan. Deze nieuwe, 2.0 dieselmotor produceert 155 pk vermogen en 360 Nm koppel. Met een CO2-uitstoot van 196 g/km en een brandstofverbruik van 7,4 l/100 km (1 op 13,5) is de Actyon Sports op papier een stuk vriendelijker voor het milieu dan z’n voorganger.

Met een motor is de prijslijst overzichtelijk. Basisuitvoering is de Crystal, die standaard is voorzien airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een boordcomputer. Deze versie kost 29.814 euro. De Quartz staat voor 36.235,65 euro in de prijslijst en is voorzien van 16 inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare ramen, radio/cd-speler, Bluetooth en vierwielaandrijving.

Topversie is de 40.153 euro kostende Sapphire. Deze uitvoering voegt ESP, climate control, lederen bekleding en parkeersensoren aan de uitrusting toe. De automatische versnellingsbak kent een meerprijs van 2.663,90 euro. Ssangyong geeft 5 jaar garantie op de Actyon Sports.